oranje bovenal
              
Stukken jaarvergadering
Terugblik Koningsdag Oranjevereniging Oranje Bovenal 2018
Twee weken voor Koningsdag werd ons dorp weer omgetoverd als één van de mooist versierde dorpen van Walcheren, dankzij onze vrijwilligers. Als je het dorp inreed werd je vanzelf blij, wat een feest. Met nu zelfs Oranjefietsen op diverse punten geparkeerd in het dorp. En ja hoor Koningsdag 2018, een prachtige dag, de vlaggetjes hangen loodrecht naar beneden, windstil, dat is mooi. Na vier jaar kunnen we de kinderspelen weer rondom de kerk laten plaatsvinden. Dat is Koningsdag.
De start van de dag was prima. De fietsoptocht ging voortvarend, deze keer weer een ander route, verzoeken om de Sloehavenstraat ook in de route op te nemen is gelukt. In de muziektent werden de winnaars van de fietsoptocht bekend gemaakt. Er waren prachtige creaties van versierde fietsen, karren en steppen. Daarna konden de kinderen  diverse kinderspelen doen rondom de kerk. Dit jaar was er een balonnenclown en een popcorn apparaat. De kids genoten ervan. Burgemeester Bergman opende dit jaar de Koningsdag en reikte samen met de wijkmanager Rianne van Iwaarden, aan de kinderen die meededen aan de spellen een Koningsmok uit.
De loterij werd door drie prachtige jonge dames verzorgd, met mooie prijzen van de vele sponsoren. Nogmaals bedankt sponsoren. Dorkas deed weer de welbekende wafels bakken. Altijd lekker en er stond weer een lange rij. De opbrengst gaat naar het goede doel.
Even pauze houden en de middag werd gestart met een warming up onder leiding van Mariska Goormachtig. Zo kon de Zeskamp goed beginnen (er waren er maar weinig die Mariska tot het laatst konden volgen). Er waren ook dit jaar weer zes teams, met een nieuwkomer, ja hoor een herenteam van voetbalvereniging Nieuwland. Zij dachten het team ONDA eens komen te verslaan, maar is dat gelukt?? Er waren weer zes prachtige, leuke en hilarische spellen verzonnen door een team vrijwilligers. Goed gedaan heren! Iedere zeskampspeler had het naar zijn/haar zin en werden aangemoedigd door de dorpsbewoners. Gezellig en na enkele druppeltjes regen, kwam de stralende zon weer tevoorschijn. Het was een geslaagde middag. Na de vermoeiende activiteiten was er tijd om een drankje te nuttigen op het terras voor het Durps uus Op d’n Oek, waar ook de prijsuitreiking was. Voor de derde keer op rij won de muziekvereniging ONDA. Knap gedaan hoor, gewoon onverslaanbaar, een super team.
De meesten gingen een hapje eten om daarna vol goede moed aan de Oranje Bingo deel te nemen. De gymzaal zat weer goed vol, zoals eigenlijk ieder jaar. Er waren prachtige prijzen te winnen en ook is er zes keer uit een grote trommel een lidmaatschapsnummer getrokken, waar een waardebon van € 25,00 door werd gewonnen, te besteden bij de sponsoren. De volgende dorpsbewoners zijn inmiddels in het zonnetje gezet: familie Minheere, mevrouw van Paassen, familie Hertzinger-Schouw, familie Kaljouw, familie de Plaa en familie Lukic. (enkele foto’s van de blije winnaars) Eén keer hadden er wel 10 personen een dubbele Bingo, we zijn wel door onze prijzen heen gegaan die avond. De dorpsbewoners, bewoners uit de Mortiere en Middelburg waren ook van de partij.
Het was een gezellige avond met aan het eind nog een bittergarnituurtje. De kinderen en de ouders gingen moe maar voldaan richting huis. Enkele bleven nog even nagenieten van een hapje en een drankje geschonken door ons beheerdersechtpaar Els en Peter. Toen met enkele vrijwilligers de zaal opgeruimd en konden we rond 23.30 uur richting huis. Een prachtig mooie Koningsdag met veel enthousiaste mensen. Het deed ons goed.
Beste vrijwillgers (en dat zijn er heel wat) zonder jullie had het niet gelukt om de voorbereidingen en dag zo neer te zetten. Super bedankt voor jullie hulp, enthousiasme, ideeën en jullie tijd voor ons dorp. Zonder jullie kan er niets worden georganiseerd.
Gelukkig hebben we inmiddels een nieuw bestuur die willen dat de Koningsdag 2019 moet doorgaan. André en Heleen blijven nog een jaartje achter de schermen helpen. Fijn dat we met de enthousiaste nieuwelingen, een hopelijk mooie Koningsdag kunnen organiseren voor het dorp.