Pubquiz
Dit jaar zijn we gestart met een pre-koningsdag pubquiz. Een succesvolle avond gevuld met verschillende vragenrondes uit allerlei categorie├źn. Na de quiz waren er drankjes en muziek van dj Lulu.

Lawaaioptocht en spelletjes
Op koningsdag begonnen we de dag met het luiden van de kerkklokken. Aansluitend speelde ONDA onder andere het Wilhelmus. Helaas is een rondgang over het dorp voor hen niet meer mogelijk, daarom hadden we een alternatieve optocht bedacht, namelijk de lawaaioptocht. De kinderen vertrokken met allerlei attributen die geluid (en een heleboel lawaai!) maakten, zoals pannen en deksels, fluitjes en we zagen zelfs een megafoon. Een verslaggever van de PZC was ook nieuwsgierig geworden en kwam even kijken hoe we op dit dorp iedereen wakker maken.
De lawaaioptocht eindigde weer bij de kerk, waar de kinderen gelijk aan de spelletjes konden beginnen. Dit jaar waren er heel veel spelletjes bedacht in de vorm van een levend ganzenbord. Rondom de kerk was er ook allerlei lekkers te koop, zoals poffertjes, wafels, ijsjes, popcorn, snoep, drinken, enz.

Paardentram
Tussendoor kon er een ritje met de paardentram gemaakt worden voor een leuke ronde langs het dorp. Een aantal bewoners van de Binnenhaven zijn tijdens de eerste rit ook een rondje mee geweest.
Om 12.00 uur ging Circus Bolo van start met een voorstelling in de muziektent. Heel veel kinderen zaten aandachtig te kijken naar alle trucjes van Sean. Daarna mochten ze zelf aan de slag met alle circus materialen.

Zeskamp
Ondertussen werd het steeds drukker met groepen die zich kwamen verzamelen voor de zeskamp.
Er hadden zich dit jaar namelijk maar liefst 10 (!!) groepen aangemeld, waarmee we het maximale aantal deelnemende teams hadden behaald. Dat is de afgelopen 39 jaar zelfs nog nooit eerder voor gekomen. Super leuk dat er zoveel animo is! Uiteraard had het zeskampteam weer 6 spellen bedacht waarbij een nat en vies pak niet te vermijden was. De winst was dit jaar voor het fanatieke damesteam.

Frietkar en bingo
De frietkar stond er om het avondeten te verzorgen en daarna konden we gelijk door naar de bingo. Ook deze werd goed bezocht, want de gymzaal was goed gevuld. Dankzij de sponsoren was er een uitgebreid aanbod van prijzen, waardoor het soms lastig kiezen was voor de winnaars.

Succes
Zoals u kunt lezen kijken wij terug om een succesvolle avond en koningsdag!
Hierbij willen wij nogmaals onze sponsoren en vrijwilligers bedanken, zonder hun bijdrage was deze dag niet mogelijk geweest. Hartelijk dank!

Foto’s
Zin om nog even na te genieten van deze geweldige dag? Check de foto’s (met dank aan Mario Rentmeester).

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *